tisdag 3 april 2012

opration surdeg...

Så där har nu gjort va ja kunnat för att vara säker på att min surdeg ska överleva, medans jag är borta.. Vågar inte lita på att han klarar över 2 veckor ensam i kylen och skulle vara mycket tråkigt om han dog nu när jag fått den så bra...Så blev lite operation surdeg i kväll:)

Jag tog ca 2 msk av min surdeg och la det i en bunke och fyllde på med rågmjöl blandade det tills jag fick en slags smulig massa ungefär som smuldeg... Detta slog jag sedan upp i en stor form där det nu får ligga och torka. När det torkat ordentligt ska jag krossa (mortla) det till ett fint stoft.. och spara Sedan när jag är tillbaka tar jag detta och fyller på med lite vatten och låter det stå i rumstemperatur ett par timmar så ska den komma igång igen...

Inga kommentarer: