söndag 29 april 2012

Långjäs

Satte en deg i fredag, Bakade på Limabacka vetemjöl och grova rågmjöl, som jag köpte för några veckor sen men inte hunnit testa då jag varit bortrest, men nu var det äntligen dags:) Hittade även i veckan havssalt från guerande som jag använde:)

Idag söndag var det bakdags och blev ett helt ok resultat om jag får säga det själv och riktigt god smak..
Så till middag idag blev det köttbullemackor på ljumet surdegs bröd..En riktig höjdare:) Gjorde självklart egna köttbullar dock köpte vi rödbetsalladen och till detta en god avocadosallad Tyvärr inget kort på det men iaf på brödet.. 

nathaliesbild
nathaliesbildnathaliesbild

Som utgångspunkt använde jag receptet på Pavé från Sebastiens Boudets Bok

500g Vetemjöl
250g grovst stenmalet rågmjöl
20g salt
200g flytande surdeg
500g Vatten

Dag 1
Rörde ihop det och lät det stå i ca 1 timma innan jag slog ihop degen för hand..
Lätt den sedan stå ute ca 2 timmar innan jag stoppade in den i kylen
Dag 2
Formade om den 2 gånger under dagen

Dag 3
Formade om och lät den stå ute i ca 2 timmar innan jag bakade av den

Inga kommentarer: