söndag 22 april 2012

Hemma igen!!

Efter att ha varit i stora Landet på andra sidan Atlanten USA...är jag åter hemma har hunnit med en hel massa och självklart sett en massa fina godsaker dessvärre inte hunnit prova en bråkdel, men återkommer med bilder sedan...först vill jag bara ge en lite rapport om min surdeg som jag lämnade vind för våg...och var lite orolig för hur den skulle klara sig men den hade klarat sig helt ok i kylen så tog ut den i rumstemp. Tog en ny ren burk som jag lät stå i ugnen  på 100 grader i 5-6 min därefter fick den svalna...
När den var svalnad tog jag ca 2msk av min surdeg fylde på med nytt vatten och rågmjöl rörde runt och ställde upp i skåpet ovanför kylen (varmare där än i övriga köket) efter 4-5 timmar då jag åter tittade till den bubblade den och hade åter fått en mild syrlig doft, ingen kunde vara gladare än jag:)

1 kommentar:

Magdalena sa...

Ser fram emot bilderna! =)