onsdag 25 april 2012

Bokcirkelmöte och sconesbuffé


nathaliesbild
Sconesbuffé, Dinkelscones, havrescones, grahamsscones med solrosfrön de ljusa i bullform är engelskascones och de rosa i bullform längre bort i bilden är Hallonscones med vita och mörka chokladpluppar..
NathaliesbildI måndags var det bokcirkel hemma hos Mig och Kristian, och jag hade fixat liten buffé med lite blandat smått och gott..Huvudtemat var scones:) iblandade färger och former men jag hade även provat på det här med whoopie pies som det står ganska mycket om i olika mat&baktidningar...Hade även gjort en egen lemon curde som blev kvällens hit..var väldigt uppskattad...
Nathaliesbilder


nathaliesbild
Härligt solgula Lemon curd
Blev definitivt kvällens mest uppskattade

Recept på denna gula kräm:

3 medelstora ägg
1 1/2 dl socker
Citron cest och saft från en stor elle 2 små citroner
(ca 1/2 dl vätska)

Rör ihop dessa ingredienser i en värmetålig bunke och ställ i vattenbad med kokande vatten
rör sedan tills det börjar tjockna ca 10-15 min

Tag bort från värmen och tag i 50g rumstempererat smör (tärnat i mindre bitar)

7 kommentarer:

Sara Louises chokladpraliner sa...

Såg attd u pluggat konditor, funderar på att göra det! Var gick du och var det bra? :)

Sara Louises chokladpraliner sa...

Såg attd u pluggat konditor, funderar på att göra det! Var gick du och var det bra? :)

Nathalie sa...

Hej Sara Louise! Jag gick den då varande KY-utbildningen, tror den kallas YH nu istället men vad jag har förståt är det bara namnet som ändrats...Det är en slags på byggnads utbildning då kunde man komma in genom att man hade erfarenhet av yrket hur det ser ut nu vet jag inte...men iaf jag gick på Burgården i göteborg...En helt ok utbildning men den gav kanske inte riktigt så mkt som jag hade hoppats på men fanns en rad bra bitar och jag ångrar iaf inte att jag gick den...:) Undrar du något mer är det bara att fråga (gick den för 2årsen så ganska färskt iaf)

Sara Louises chokladpraliner sa...

Ja det är bla den jag söker till hösten, älskar göteborg.. dock lite kritiskt med intagningen eftersom jag gåt nationellt program. Var det enkrävande utbildning eller mer på kul? Vad var det sominte var givande? Perfekt att hitta någon som gått det! Hur var choklad konfektyr kursen?

Nathalie sa...

Det beror lite på vad man har för bakgrund, jag hade jobbat som bagare och konditor i 3 1/2 år innan (men saknade utbildning) gick natur...men som sagt då kunde man iaf komma in på erfarenhet osv..Det är mkt som skall hinnas med på ett år och varje avsnitt var typ 1-2 veckor Sedan där emellan kunde man välja lite sj vad man ville göra mer av tex om det var något man behövde öva mer på osv...Det som jag inte var ricktigt nöjd med var att vissa lärare inte kunde inse att man hade olika erfarenhet och att alla inte behövde träning inför kommande arbetsliv utan ville ha mer av finlir och djuparekunskap, men det är som sagt väldigt individuellt (och klart det är svart att gära alla i en klas på 18p helt nöjda) men som sagt jag hade ändå ett givande år om än det kunde varit ännu bättre...:)

Sara Louises chokladpraliner sa...

ja okej, men då hade du ju du en väldigt gedigen grund när du börja iaf :) en fråga till, hur var göteborg som stad att plugga i? :) Trivdes du? och hur var klassena och umgönget emellan olika kurser? Lärde du känna mycket nytt härligt folk? :)

Nathalie sa...

Vi var en riktigt bra klass med 18 st där vi alla kom bra överens och jag fick många nya bekanta och även några närmare vänner:)där emot inget med andra klasser, då de var andra utbildningar och man läste inget med dem...och göteborg är en kanon stad, trivdes jättebra och boir fortfarande kvar:)lycka till!!